sábado, 26 de febrero de 2011

La Casa Blanca



La Casa Blanca (The White House, en anglès) és la residència oficial i principal lloc de treball del President dels Estats Units (actualment Barack Obama).
La Casa Blanca es va basar en el projecte de la Villa Rotonda de Palladio. És d'estil renaixentista neogrec o neoclàssic d'Amèrica, que va ser ideada per George Washington i construida al 1790. James Hoban és l'arquitecte irlandès que va dissenyar la mansió presidencial. El president George Washington, juntament amb el dissenyador de la ciutat, Pierre Charles L'Enfant, va escollir el lloc on es construiria. Mitjançant un concurs es va triar a l'arquitecte, nadiu de Dublín, que va guanyar la medalla d'or per la presentació del disseny que avui coneixem.
El disseny de la Casa Blanca es va veure inspirat per la Leinster House (Dublín), i Castletown House (Celbridge), ambdues seguint l'estil del pal·ladianisme .
Com el seu nom indica, és un edifici blanc localitzat a la Pennsylvania Avenue N º 1600 ( Avinguda Pennsilvània) al nord-oest de Washington D. C. Projectada durant el primer mandat de George Washington, l'edifici va ser inaugurat per John Adams l'any 1800. Formalment aquest edifici va rebre els noms de Palau Presidencial, la Mansió Executiva, fins que el president Theodore Roosevelt el va anomenar «La Casa Blanca».

No hay comentarios:

Publicar un comentario