sábado, 26 de febrero de 2011

Carnaval

A l´escola per carnaval ens disfrassarem de pirates, aquí teniu informació de pirates i més coses relacionades amb els pirates:

Els pirates


Un pirata és una persona que és dedica a robar a altres persones. Antigament i ara son molt dolent i lels hi agrada saquejar a la gent.






Els Cofres

Un cofre, també anomenat arca o bagul, és una caixa de metall, de fusta, o altres materials, pintada o folrada en el seu interior i tancada amb pany, per a guardar-hi roba o altres objectes. Si té la tapa plana s'acostuma a anomenar arca, mentre que si té diversos vessants s'anomena cofre.





Els vaixells

Un vaixell (també conegut com barco) és una embarcació de grans dimensions i que és utilitzat per navegar al mar, als llacs i als rius . Els barcos es diferencien de les barques per la seva capacitat de càrrega o de transport de passatgers i per la gran autonomia del sistema de propulsió, que l'habilita per a viatges de llarga distància. Hi ha vaixells de molts tipus, transport de persones, transport de mercaderies, vaixells de pesca, vaixells recreatius, vaixells de guerra, etc. cadascú amb característiques de disseny adequades a la funció a la qual està destinat, per exemple, a un vaixell mercant destacarà la capacitat de càrrega i l'economia del sistema de propulsió, en canvi a un barco militar serà més important la velocitat que pugui assolir el sistema de propulsió sense que la despesa de combustible sigui un factor determinant.





Patent de corso

Una patent de cors (del llatí cursus, «carrera») era un document atorgat pels monarques o els dirigents de les ciutats-estat pel qual el beneficiari (el corsari) obtenia llicència de l'autoritat per atacar vaixells i altres pertinences dels enemics d'aquells. D'aquesta manera el beneficiari esdevenia part de la marina de guerra de l'estat que l'atorgava.
Les patents de cors foren molt utilitzades durant l'edat mitjana i l'Edat Moderna quan els estats no podien mantenir marines pròpies o no prou grans.





Illes

Una illa és un territori terrestre envoltat d'aigua, sigui de mar, de riu o de llacs. El que distingeix les illes marítimes dels continents és el fet que són d'unes dimensions inferiors.
Des del punt de vista dels territoris catalanoparlants, s'anomena simplement «les Illes» (o «ses Illes») el conjunt format per les illes Balears i Pitiüses.






No hay comentarios:

Publicar un comentario